[post_narrow]
Kiedy kulinarna podróż zmierza do Włoch, konieczne są nie tylko świeże, śródziemnomorskie elementy, lecz i doskonałe naczynia. Wykwintna, czarna patelnia z serii Avola firmy Ballarini zaprojektowana w Mediolanie poprzez studiu Matteo Thun & Antonio Rodriguez jest jednym z doskonałych przykładów.
Nie tylko jej nieprzeciętny wygląd,typowo parametry czynią ją perfekcyjnym partnerem na każdej kuchence – także indukcyjnej. Wykuta z masywnego aluminium ekspresowo i równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni, a funkcjonalne dodatki takie jak Thermopoint umiejscowiony na wygodnym uchwycie z tworzywa nienaturalnego sprawiają, że korzystanie z niej jest dziecinnie proste. Zastosowanie specjalnej technologii Radiant Induction nie tylko zezwala na korzystanie na płytach indukcyjnych, lecz pozytywnie wpływa na redukcję zużycia energii. Dodatkowo naczynie bez obaw czyścić można w zmywarce. Aby jeszcze bardziej uprzyjemnić gotowanie, patelnia pokryta została trwałą, 4-warstwową warstwą nieprzywierającą KERAVIS Extreme o grubości 4.5 mm wytrzymałą na pęknięcia i zarysowania. Po co więc tracić czas na długie nagrzewanie czy szorowanie zabrudzeń, skoro można go poświęcić na wymyślanie autorskich, aromatycznych dań? Patelnia Ballarini Avola sprosta zarówno wspaniale podsmażonym owocom morza, ale i nadzwyczajnym makaronom.
właściwości SZCZEGÓLNE:artykuł dostępny w wymiarze 20 cm.
[/post_narrow]