Patelnia z szczególnie trwałą warstwą granitową.
- pasuje do wszelkich rodzajów kuchenek: gazowych, elektrycznych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych.
- Potrójna warstwa marmurowa.
- bardzo wytrzymała na zarysowania.
- Można na niej przygotować pyszne i zdrowe potrawy, które nie utracą soczystości i walorów odżywczych.
właściwości:
rozmiar: ⌀24cm
Granitowa warstwa non-stick jest wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje pokaźniejszą twardość. Jest twardsza niżeli teflon, lecz przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, korzystnie rozprowadza ciepło. Łączy atuty naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie mocne strony teflonu, ale jest bardziej odporna na uszkodzenia, przewyższa w tym nawet powłoki ceramiczne. Ten rodzaj garnków i patelni pozwala również na smażenie przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.