Patelnia z stanowczo trwałą powłoką granitową
- nadaje się do wszelkich rodzajów kuchni: gazowych, elektrycznych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych.
- Potrójna warstwa marmurowa.
- nad wyraz niepodatna na zarysowania.
- Można na niej przygotować pyszne i zdrowe potrawy, które nie utracą soczystości i walorów odżywczych.
cechy:
rozmiar: ⌀24cm
Granitowa warstwa non-stick jest wzbogacona miałem granitowym, dzięki temu uzyskuje obszerniejszą twardość. Jest twardsza niż teflon, ale przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, prawidłowo rozprowadza ciepło. Łączy zalety naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie mocne strony teflonu, ale jest bardziej oporna na uszkodzenia, przewyższa w tym choćby powłoki ceramiczne. Ten typ garnków i patelni pozwala też na smażenie przy użyciu niewielkiej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.