Patelnia z nad wyraz trwałą warstwą granitową
- nadaje się do wszelkich rodzajów kuchenek: gazowych, elektrycznych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych.
- Potrójna warstwa marmurowa.
- niezwykle wytrzymała na zarysowania.
- Można na niej przygotować pyszne i zdrowe potrawy, które nie utracą soczystości i walorów odżywczych.
cechy:
rozmiar: ⌀30cm
Granitowa warstwa non-stick jest wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje pokaźniejszą twardość. Jest twardsza niżeli teflon, lecz przy tym zachowuje jego atuty: nie przypala, dobrze rozprowadza ciepło. Łączy zalety naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie atuty teflonu, ale jest bardziej oporna na uszkodzenia, przewyższa w tym choćby powłoki ceramiczne. Ten typ garnków i patelni pozwala również na smażenie przy użyciu nieznacznej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.