Patelnia grillowa pokryta powłoką granitową z kolekcji Granit Diamond Line
Masywna aluminiowa kompozycja gwarantuje prędkie, równomierne ogrzewanie, a nierdzewne i niepodatne na odkształcenia dno sprawia, iż naczynia kuchenne są kompatybilne z każdą płytą grzewczą, na dodatek indukcyjną.
3-warstwowa warstwa granitowa oferuje nieszablonową solidność i nie wymaga obfitej ilości tłuszczu albo oleju, co zezwala na zdrowsze gotowanie, produktywne uwalnianie składników i bezproblemowe, nietrudne czyszczenie.
Uchwyty silikonowe pozostają chłodne w dotyku, gwarantując bezpieczne i wygodne trzymanie.
Specyfikacja produktu:
Materiał: kute aluminium wysokiej jakości, dno ze stali szlachetnej ferromagnetycznej
wymiar: 25cm x 28 x 5,3cm
Kolor: czarny / pomarańczowy
Potrójna granitowa powłoka nieprzywieralna, bardzo oporna na uszkodzenia
Wolna od zgubnych związków PFOA, kadmu i ołowiu
Silikonowy uchwyt typu SOFT TOUCH
Można myć w zmywarce
Do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowa, elektryczna, ceramiczna, halogenowa, indukcyjna
Dno ferromagnetyczne
System TURBO INDUCTION (bardzo szybko nagrzewają się) 35% oszczędność energii
warstwa granitowa jest to powłoka teflonowa wzbogacona miałem granitowym, dzięki temu uzyskuje pokaźniejszą twardość. Jest twardsza niżeli teflon, lecz przy tym zachowuje jego atuty: nie przypala, prawidłowo rozprowadza ciepło. Łączy zalety naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie atuty teflonu, lecz jest bardziej wytrzymała na uszkodzenia, przewyższana w tym choćby powłoki ceramiczne.
Granitowa powłoka sprawia, iż naczynia są wyjątkowo oporne na wszelkie zarysowania i trwałe. Ten rodzaj garnków i patelni pozwala ponadto na smażenie przy użyciu niepokaźnej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.
kombinacja aluminiowego korpusu i ferromagnetycznego dna zezwala na wykorzystywanie na kuchni indukcyjnej, a także na wszystkich innych rodzajach kuchni i używania najlepszych cechy akutermicznych odlewanego aluminium na wszystkich kuchenkach i płytach cieplnych. Możliwość gotowania/smażenia w temperaturze do 240°C.