Najnowsza w naszej ofercie linia Alba to niezawodność, znakomity wygląd i najwyższa jakość produktów, potwierdzona wydłużoną, dziesięcioletnią gwarancją! Patelnie linii Alba pokryte są wyjątkowo niepodatną, wielowarstwową powłoką non-stick Keravis TI-X o grubości 4.5 mm.
Powierzchnia ta dodatkowo wzbogacona jest powłoką tytanową, co uodparnia ją na wybrzuszenia, ścieranie i zarysowania. Grube, aluminiowe o nowym wzorze typu „Radiant" dno naczynia wzmacniane jest stalą nierdzewną, dzięki czemu patelnie Alba świetnie nadają się do wykorzystania na kuchenkach indukcyjnych.
Można je stosować w dodatku we wszelkich innych typach kuchni – ceramicznych, elektrycznych, gazowych i halogenowych. Zaletą usztywnionego dna jest ponadto magazynowanie ciepła, które potem oddawane jest przygotowywanej potrawie.
dzięki temu smażenie jest krótsze, bardziej efektywne i energooszczędne. Wzór spodu typu „Radiant" patentu Ballarini gwarantuje jeszcze bardziej równomierną dystrybucję ciepła, co przekłada się na stabilne nagrzewanie powierzchni użytkowej.
Linię patelni Alba niezwykle polecamy osobom, które cenią wygodę oraz niezawodność sprzętu przy jego intensywnym używaniu. [Tytanowa patelnia indukcyjna Ballarini ALBA - Why Buy] POWIERZCHNIA PATELNI INDUKCYJNEJ Patelnia Alba pokryta jest wysokiej jakości wielowarstwowa warstwą non-stick Keravis TI-X.
Ma ona następujące atrybuty: - Wysoki stopień nieprzywieralności - Dodatkowa powłoka tytanowa, rozszerzająca wytrzymałość na uszkodzenia i zarysowania - Możliwość smażenia bez dodatku tłuszczu – zdrowe gotowanie - Wysoką niepodatność na niszczące działanie zmywarki - Łatwość ręcznego czyszczenia powierzchni patelni - Bezpieczeństwo dla zdrowia i środowiska – patelnia nie mieści PFOA, związków niklu ani metali ciężkich - Zewnętrzna powłoka pokryta jest na dodatek warstwą ceramiczną minimalizującą zabrudzenia, takie jak choćby spalony tłuszcz powstający w trakcie smażenia.
DNO PATELNI Dno patelni jest wyprodukowane z wysokiej jakości aluminium i stali nierdzewnej. Dzięki temu naczynia Alba wspaniale nadają się do stosowania w kuchenkach indukcyjnych (oraz wszystkich innych).
Dwuwarstwowość dna gwarantuje genialną dystrybucję ciepła, stabilność, a jego grubość pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu. Średnica patelni: 24 cm Grubość dna: 4.5 mm UCHWYT - Metalowy, praktyczny, nienagrzewający się uchwyt - Nitowany do korpusu - Możliwość użytkowania w piekarniku do 200 stopni - Łączenie rączki z patelnią usztywnione stalą nierdzewną - Możliwość zawieszenia naczynia na haczykach kuchennych MATERIAŁ Patelnia wytwarzana z wielowarstwowego, kutego aluminium wysokiej jakości typu food safe.
Dno wzmacniane stalą nierdzewną. Warstwa non-stick wzbogacona warstwą tytanową. Wymiary PATELNI INDUKCYJNEJ produkt dostępny w rozmiarze 24 cm średnicy.