Najnowsza w naszej ofercie linia Alba to bezusterkowość, perfekcyjny wygląd oraz najwyższa jakość produktów, potwierdzona wydłużoną, dziesięcioletnią gwarancją! Patelnie linii Alba pokryte są wyjątkowo niepodatną, wielowarstwową warstwą non-stick Keravis TI-X o grubości 4.5 mm.
Powierzchnia ta ponadto wzbogacona jest warstwą tytanową, co uodparnia ją na wybrzuszenia, ścieranie i zarysowania. Grube, aluminiowe o nowym wzorze typu „Radiant" dno naczynia wzmacniane jest stalą nierdzewną, dzięki temu patelnie Alba idealnie nadają się do zastosowania na kuchenkach indukcyjnych.
Można je stosować również we wszystkich innych typach kuchenek – ceramicznych, elektrycznych, gazowych i halogenowych. Zaletą usztywnionego dna jest jeszcze magazynowanie ciepła, które potem oddawane jest przygotowywanej potrawie.
dzięki temu smażenie jest krótsze, bardziej efektywne i energooszczędne. Wzór spodu typu „Radiant" patentu Ballarini zapewnia jeszcze bardziej równomierną dystrybucję ciepła, co przekłada się na jednostajne nagrzewanie powierzchni użytkowej.
Linię patelni Alba bardzo polecamy osobom, które cenią wygodę oraz niezawodność sprzętu przy jego intensywnym stosowaniu. [Tytanowa patelnia indukcyjna Ballarini ALBA - Why Buy] POWIERZCHNIA PATELNI INDUKCYJNEJ Patelnia Alba pokryta jest wysokiej jakości wielowarstwowa warstwą non-stick Keravis TI-X.
Ma ona następujące cechy: - Wysoki stopień nieprzywieralności - Dodatkowa warstwa tytanowa, zwiększająca odporność na uszkodzenia i zarysowania - Możliwość smażenia bez dodatku tłuszczu – zdrowe gotowanie - Wysoką wytrzymałość na niszczące działanie zmywarki - Łatwość ręcznego czyszczenia powierzchni patelni - Bezpieczeństwo dla zdrowia i środowiska – patelnia nie mieści PFOA, związków niklu ani metali ciężkich - Zewnętrzna warstwa pokryta jest ponadto warstwą ceramiczną minimalizującą zabrudzenia, takie jak nawet spalony tłuszcz powstający podczas smażenia.
DNO PATELNI Dno patelni jest tworzone z wysokiej jakości aluminium i stali nierdzewnej. Dzięki temu naczynia Alba wyśmienicie nadają się do używania w kuchenkach indukcyjnych (oraz wszelkich innych).
Dwuwarstwowość dna zagwarantuje rewelacyjną dystrybucję ciepła, stabilność, a jego grubość pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu. Średnica patelni: 32 cm Grubość dna: 4.5 mm UCHWYT - Metalowy, praktyczny, nienagrzewający się uchwyt - Nitowany do korpusu - Możliwość stosowania w piekarniku do 200 poziomów - Łączenie rączki z patelnią usztywnione stalą nierdzewną - Możliwość zawieszenia naczynia na haczykach kuchennych MATERIAŁ Patelnia wyprodukowana z wielowarstwowego, kutego aluminium wysokiej jakości rodzaju food safe.
Dno wzmacniane stalą nierdzewną. Powłoka non-stick wzbogacona powłoką tytanową. Wymiary PATELNI INDUKCYJNEJ produkt dostępny w wymiarze 32 cm średnicy.