[post_narrow]
Kuchnia włoska jest jedną z najmocniej specyficznych i rozpoznawalnych na całym świecie. Podobnie jak azjatycka. Pyszne mięsa, nieprzeciętnie podsmażone warzywa, specjalne makarony czy ryż, a do tego niesamowicie aromatyczne sosy rybne, sojowe, ostrygowe… Chyba nie ma osoby, która choć raz nie miała z nimi do czynienia. Ballarini Lazise postanowiło więc umożliwić to znacznie częściej, bo w domu. Unikatowy wok z tej diamentowej serii to absolutny must-have każdego miłośnika chińszczyzny. Specjalna, 4-warstwowa powłoka o grubości 3.5 mm wzbogacona o diamentowe drobinki nie tylko nie pozwoli na przywieranie i przypalanie potraw, lecz też prosto się czyści równocześnie pod bieżącą wodą jak i w zmywarce. Mocne, kute aluminium prędko i równomiernie rozprowadza ciepło równocześnie zapewniając odporność i niepodatność na zarysowania.
To, co niezbędne a kuchni azjatyckiej, to bezpieczny uchwyt, zezwalający na ciągłe trzymanie i podnoszenie patelni przy jednoczesnym mieszaniu. Taka właśnie jest rączka woka Ballarini Lazise, pozostająca przyjemnie chłodna nawet przy wysokich temperaturach i wyekwipowana w funkcjonalny Thermopoint wskazujący optymalne nagrzanie naczynia, ale i oznajmiający o wystygnięciu. Patelnia może być używana na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych. Zawdzięcza to specjalnej, opracowanej przez Ballarini technice Radiant Induction, która w dodatku pozwala na zaoszczędzenie energii. Chrupiąca kaczka? Kurczak słodko-kwaśny? A może aromatyczny makaron smażony z znakomitymi warzywami? Nie wiadomo, co powiedzieć. Smacznego, Buon Appetito, a może 请享用?
atrybuty SZCZEGÓLNE:[/post_narrow]