Patelnia aluminiowa z powłoką granitową, a także pokrywą. Zaopatrzona we wkład z 4 pojemnikami do przygotowania jajek sadzonych. Atrybuty: Dno termiczne genialnie przewodzące ciepło. Nadaje się do gotowania na wszelkich kuchenkach elektrycznych, gazowych, szklanych i ceramiczno-halogenowych indukcyjnych.
Łatwo można zrobić pyszne jajka sadzone. Może być użytkowana oddzielnie jako patelnia do smażenia. Prosta w czyszczeniu Można myć w zmywarce ale nie zalecane gdy chcemy długo utrzymać powłoki zewnętrzne, a także wewnętrzne w korzystnej kondycji wizualnej W zastawie 4 szt.
nieprzywieralych pojemników do jajek:70ml rozmiary: Średnica: 20cm Wysokość: 6 cm INSTRUKCJA: 1. Wyjmij tacę-wkładkę z patelni. 2. Opcjonalnie: Posmaruj pojemniki masłem lub oliwą. 3. Dodaj 1,5 cm wody, gotuj na średnim ogniu, unikaj wysychania.
4. Delikatnie umieść tacę z pojemnikami na patelnię, podgrzej. Rozbij jajko do każdego pojemnika. Uważaj, by nie przebić żółtka. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu. 5. Gotuj do pożądanego stopnia. Brak cieknących białek oznacza gotowość.
Dla miękkiego żółtka: 5 minut (obfite jajka); 4 minuty (średnie). Dłużej dla twardszych żółtek. 6. Wyłącz palnik, ostrożnie zdejmij patelnię. 7. Wyjmij jajka ze szpatułką, dopraw solą i pieprzem, podawaj..