Patelnia żelazna Grillmeister, wytrzymała i trwała Opis towaru bardzo wysoka przewodność cieplna istotnie wytrzymała i trwała bardzo oporna na ciepło i ognioodporna 20 cm (Ø): z deską do serwowania idealna do smażenia mięsa, warzyw albo niewiele znaczących kawałków pasuje również do użytkowania na otwartym ogniu, wszystkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik 28 cm (Ø): perforowane dno perfekcyjna do przygotowania mięsa, warzyw lub niepokaźnych kawałków o niskiej zawartości tłuszczu pasuje również do użytkowania na otwartym ogniu 32 cm (Ø) świetna do smażenia steków, warzyw albo niedużych kawałków pasuje jeszcze do stosowania na otwartym ogniu, wszystkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik cechy towaru: materiał: żelazo grubość dna: 2 mm warstwa: naturalna warstwa z konsekwencją non-stick uchwyt: uchwyty żelazne niepodatność na ciepło: do 600°C średnica: 32 cm 28 cm 20 cm można myć w zmywarce do naczyń: nie Wskazówki Instrukcja wykorzystania i pielęgnacji znajduje się na odwrocie.
Przed pierwszym użyciem patelni żelaznej należy wykonać czynności zgodnie z instrukcją („wypalić") w celu usunięcia związanej z produkcją – niewidocznej – warstwy ochronnej antykorozyjnej. Odcień patelni przyciemni się i w ten sposób zapewnione jest adekwatne smażenie.
Aby uzyskać informacje na temat „wypalania" i pielęgnacji, zobacz także film dotyczący artykułu (zeskanuj Qr). Ø 28 cm perforowana: perforowane żelazne patelnie grillowe nadają się tylko do wszelkich rodzajów grilla i otwartego ognia.
Nie używać na kuchence, płycie kuchennej ani w mikrofalówce. Niebezpieczeństwo pożaru albo oparzenia z powodu wyciekającego gorącego tłuszczu.