Patelnia żelazna Grillmeister, wytrzymała i trwała Opis produktu nad wyraz wysoka przewodność grzewcza stanowczo wytrzymała i trwała nad wyraz niepodatna na ciepło i ognioodporna 20 cm (Ø): z deską do serwowania świetna do smażenia mięsa, warzyw albo śladowych kawałków nadaje się jeszcze do użytkowania na otwartym ogniu, wszystkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik 28 cm (Ø): perforowane dno doskonała do przygotowania mięsa, warzyw lub niewiele znaczących kawałków o niskiej zawartości tłuszczu nadaje się także do używania na otwartym ogniu 32 cm (Ø) wspaniała do smażenia steków, warzyw albo niepokaźnych kawałków nadaje się ponadto do użytkowania na otwartym ogniu, wszelkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik atrybuty towaru: materiał: żelazo grubość dna: 2 mm powłoka: naturalna powłoka z wynikiem non-stick uchwyt: uchwyty żelazne odporność na ciepło: do 600°C średnica: 32 cm 28 cm 20 cm można myć w zmywarce do naczyń: nie Wskazówki Instrukcja wykorzystania i pielęgnacji znajduje się na odwrocie.
Przed pierwszym wykorzystaniem patelni żelaznej należy wykonać czynności zgodnie z instrukcją („wypalić") w celu usunięcia związanej z produkcją – niewidocznej – warstwy ochronnej antykorozyjnej. Odcień patelni przyciemni się i w ten sposób zapewnione jest optymalne smażenie.
Aby uzyskać informacje na temat „wypalania" i pielęgnacji, przejrzyj także film dotyczący towaru (zeskanuj Qr). Ø 28 cm perforowana: perforowane żelazne patelnie grillowe nadają się tylko do wszelkich rodzajów grilla i otwartego ognia.
Nie używać na kuchence, płycie kuchennej ani w mikrofalówce. Niebezpieczeństwo pożaru albo oparzenia z powodu wyciekającego gorącego tłuszczu.