Patelnia żelazna Grillmeister, wytrzymała i trwała Opis produktu szczególnie wysoka przewodność cieplna istotnie wytrzymała i trwała nad wyraz niepodatna na ciepło i ognioodporna 20 cm (Ø): z deską do serwowania idealna do smażenia mięsa, warzyw lub nieznacznych kawałków pasuje w dodatku do użytkowania na otwartym ogniu, wszystkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik 28 cm (Ø): perforowane dno wyśmienita do przygotowania mięsa, warzyw albo niewielkich kawałków o niskiej zawartości tłuszczu pasuje jeszcze do stosowania na otwartym ogniu 32 cm (Ø) perfekcyjna do smażenia steków, warzyw albo małych kawałków nadaje się również do wykorzystywania na otwartym ogniu, wszystkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik parametry artykułu: materiał: żelazo grubość dna: 2 mm powłoka: naturalna powłoka z rezultatem non-stick uchwyt: uchwyty żelazne niepodatność na ciepło: do 600°C średnica: 32 cm 28 cm 20 cm można myć w zmywarce do naczyń: nie Wskazówki Instrukcja wykorzystania i pielęgnacji znajduje się na odwrocie.
Przed pierwszym zastosowaniem patelni żelaznej należy wykonać czynności zgodnie z instrukcją („wypalić") w celu usunięcia związanej z produkcją – niewidocznej – warstwy ochronnej antykorozyjnej. Odcień patelni przyciemni się i w ten sposób zapewnione jest trafne smażenie.
Aby uzyskać dane na temat „wypalania" i pielęgnacji, sprawdź także film dotyczący produktu (zeskanuj Qr). Ø 28 cm perforowana: perforowane żelazne patelnie grillowe nadają się tylko do wszelkich rodzajów grilla i otwartego ognia.
Nie używać na kuchence, płycie kuchennej ani w mikrofalówce. Niebezpieczeństwo pożaru albo oparzenia z powodu wyciekającego gorącego tłuszczu.