drobny, ergonomiczny nóż Fiskars Edge Producent: Fiskars Materiał wykonania: japońska stal nierdzewna Twardość stali: 53HRC Można myć w zmywarce: Tak, choć zalecamy mycie ręczne Przeznaczenie: uniwersalny, do obierania.
Długość ostrza: 8 cm warstwa PTFE uniemożliwia przywieraniu i broni przed korozją Trwałe połączenie ostrza z uchwytem Japońska stal nierdzewna. Nowoczesna warstwa dzięki której krojona żywność nie przywiera do ostrza a nóż łatwo się czyści i jest wyjątkowo trwały.
Oryginalny towar szanowanej producenta FISKARS Produktów firmy Fiskars nie trzeba nikomu prezentujeć. To narzędzia kuchenne najwyższej jakości, które zyskały sobie przyjazne opinie choćby najistotniej wymagających kucharzy.
Nasz nóż zapakowany jest w fabryczny blister Wszystkie noże z najnowszej serii posiadają biały napis z logiem na ostrzu. Dlaczego nie warto oszczędzać na nożach kuchennych? często niska cena noży przystępnych w sieciówkach kusi.
poprawnie wyglądają, kosztują kilka złotych. Odradza się jednak kupowanie takich noży kuchennych. Dlaczego? Są one wyprodukowane z walcowanego arkusza blachy, wybijane wykrojnikami, choćby nie są hartowane.
Niska wartość jasno mówi o tym, iż nóż jest stworzony po prostu z tworzyw tanich. Na cenę noża wpływa najczęściej jakość ostrza. Jeśli będzie ono kiepskie, nóż utrudni pracę w kuchni. To po prostu pieniądze wyrzucone w błoto.
Takiego noża nie da się choćby naostrzyć. Czym kierować się, nabywając noże kuchenne? Wybierając nóż kuchenny, kieruj się przeważnie częstotliwością realizowania prac kuchennych. Jeśli zawodowo zajmujesz się gotowaniem, zainwestuj w najkorzystniejsze noże,posiadać przyjemność z korzystania z nich.
Niektórym wystarczą ok. 2 noże, gdyż za ich pomocą są w stanie wykonać niemal każdą kuchenną czynność. Inni potrzebują osobnych noży do chleba, sera, mięs, ryb. Kluczowa jest oczywiście jakość. Im lepsza jakość materiału, tym dłużej nóż będzie służyć.
nad wyraz ważne jest w dodatku to, jak dbamy o noże. Regularne ostrzenie to absolutne minimum....