Syrop Coconut Monin może posiadać wielkie użycie, rekomendowany jest do czekolady pitnej, mleka smakowego, deserów, drinków, koktajli, ponczu owocowego.
Syrop ma matową, białą barwę. Charakteryzuje się bardzo intensywnym smakiem palonych kokosów z lekko karmelowym posmakiem.
Palmy kokosowe występują przeważnie w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko użytkowane w napojach, a także potrawach, ponieważ ich słodki, uniwersalny smak prawidłowo komponuje się z nutką słodką, gorzką i słoną. W sanskrycie jest on nazywany „kalpa vriksha", co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia".
Niech orzech kokosowy marki MONIN zapewni czysty smak kokosowy wszystkim Twoim napojom tropikalnym (takim jak Piña-Colada, specjalne kawy i lemoniady.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Coconut MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie komponenty w szejkerze. Wstrząsać poprzez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Coconut MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.