Syrop White Chocolate Monin może mieć obszerne zastosowanie, sugerowany jest do kawy, koktajli, napojów deserowych, napojów mlecznych.
Syrop szczególnie klarowną, złotą barwę. Cechuje się maślanym aromatem z nutką wanilii, zyskuje sobie sympatyków swoim pysznym, kremowo-kakaowym smakiem.
W odróżnieniu od „czekolady" (tj. Czekolady mlecznej albo gorzkiej), bogaty, maślany smak białych czekolad nie pochodzi od samych ziarenek kakao lecz od masła kakaowego. Słodki, subtelny smak białej czekolady świetnie uzupełnia i wzmacnia inne smaki. Znakomita do robienia kawy mokka albo wzmacniania chłodzonych oraz mrożonych kaw z mlekiem skondensowanym, cappuccino, espresso itp.
Przykładowe receptury:
Cappuccino Martini
7 ml syropu Hazelnut MONIN
15 ml syropu White Chocolate MONIN
1 espresso
35 ml wódki
lód
Umieść elementy w szejkerze. Wstrząsaj poprzez kilkanaście sekund.
Nalej mieszankę do kieliszka i udekoruj.
Mrożona biała mokka
30 ml syropu White Chocolate MONIN
1 espresso
1 łyżeczka cukru pudru o smaku waniliowym
lód
Umieść składniki w szklance i starannie wymieszaj.