Mąka pszenna razowa rodzaj 1850 zawiera więcej części mineralnych, błonnika i witamin z grupy B niż inne mąki pszenne. Stosowana jest najczęściej do wypieku pieczywa typu Graham, ale także do przygotowania makaronów czy dietetycznych batonów. Jej nazwa wzięła się od prezbiteriańskiego pastora Sylvestra Grahama, który był jednym z pierwszych propagatorów zdrowego odżywiania.
To pełnoziarnista mąka uzyskiwana z przemiału całych ziaren. Zawiera otręby i błonnik, jest delikatniejsza w smaku od konwencjonalnej mąki razowej. Pszenna mąka razowa wariant 1850 jest bogata w cenne elementy mineralne m.in. Witaminy z grupy B. Mąka pszenna w głównej mierze stosowana jest do pieczenia chleba, bułek, spodów do pizzy, pierogów i makaronów. Ciasto z mąki pszennej przed upieczeniem ma elastyczną konsystencję i bardzo korzystnie wyrasta.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.