elementy: żyto 100%.
Mąka żytnia rodzaj 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna żyta, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta.
Mąka żytnia wariant 720 wyśmienite nadaje się do wypieku chleba żytniego, niezwykle niejednokrotnie wykorzystuje się ją do przygotowania zakwasu na żur. Produkowany z niej zakwas chlebowy dodaje pieczywu lekko kwaśnego smaku i aromatu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.