Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To z całą pewnością najistotniej modne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze schabowym. Przepisów na potrawy z ziemniaków jest zaskakująco sporo. A jeśli weźmiemy pod uwagę jeszcze te słodkie, czyli bataty, możliwości będą wręcz nieograniczone! Pieczone, smażone, faszerowane, placki, kluski, pierogi, zupy, sałatki, gofry, babeczki, zapiekanki, tarty... Uff! Ziemniaczane dania mogą być tradycyjne lub postępowe, regionalne albo egzotyczne. Wszystkie są nietrudne do przygotowania, wszystkie pyszne! No i ziemniaki posiadają jeszcze jedną zaletę - są naprawdę tanie. Tytuł Fakt Radzi. Sprawdzone pomysły na potrawy z.. Autor Wanda Bednarczuk Wydawnictwo Ringier Axel Springer Polska EAN 9788380915114 ISBN 9788380915114 Kategoria Literatura, Kulinaria ilość stron 96 Format 210x145 mm Rok wydania 2018 Oprawa broszurowa