Poznaj sztukę domowego wyrobu octów krok po kroku Naturalne octy to prawdziwy skarb. Odżywiają nasz organizm, działają antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i probiotycznie. Wspomagają odchudzanie, polepszają stan skóry, pomagają w walce z insulinoopornością i cukrzycą. Ta książka pokaże ci, jak w łatwy sposób zrobić ocet w domu. Poznasz typy i etapy fermentacji octowej. Dowiesz się, z czego najlepiej zrobić ocet, jakich narzędzi używać i jak przechowywać gotowe octy, żeby zachowały swoje właściwości. Autorka krok po kroku przedstawia proces domowego wyrobu octów. Podpowiada jak uniknąć octowej katastrofy i w jaki sposób wykorzystać gotowe octy w trakcie gotowania a także zabiegów domowej pielęgnacji. Przekonaj się, że domowe „octowanie" wcale nie jest takie nieprzystępne! Magdalena Mildner - naturopatka, fitoterapeutka, pasjonatka naturalnego stylu życia i Ajurwedy. Absolutnie zakochana w roślinach i octach. Po wielu latach pracy w korporacjach postanowiła podążać za swoją pasją – ziołami. Absolwentka IMK w Katowicach. Prowadzi wykłady i warsztaty z zastosowaniem ziół w Beskidzie Śląskim, a także w Centrum Studiów Holistycznych przy AG w Katowicach. Pisze artykuły o ziołach dla czasopisma „Harmonia", często gości w programach telewizyjnych. Tytuł Octy Autor Magdalena Mildner Wydawnictwo Dragon EAN 9788381729000 ISBN 9788381729000 Kategoria Kuchnia,diety\Inne ilość stron 256 Rok wydania 2023 Oprawa Miękka ze skrzydełkami