Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim! Czy wiesz, że można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu oraz doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najbłyskotliwiejszym zapachem świata – zapachem świeżo upieczonego chleba? Po prostu łączysz składniki, odstawiasz do wyrośnięcia, formujesz i hyc do pieca. I co najważniejsze – ta technologia opracowana poprzez norweską gwiazdę kulinarną nadaje się do wszelkich rodzajów wypieków: od pulchnych bułeczek cynamonowych, po pizzę z chrupiącą skórką i świetny świeży chleb. Wyszukasz tu ponad 100 sprawdzonych przepisów, na widok których dosłownie cieknie ślinka. W tym patenty na drugie życie czerstwego pieczywa i kilka pomysłów na ulubione smarowidła do chleba. A wszystko przepełnione kwintesencją norweskości, czyli pomysłami, jak nie utrudniać sobie życia, żeby było przyjemne i smaczne. ––––––– Ina-Janine Johnsen jest najszczególniej znana jako autorka bloga Mat på Bordet (przekazano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są uznane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych książek kucharskich i codziennie inspiruje ponad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie. Tytuł Buła i przyjaciele. Dupki, piętki i słodkie okruszki Autor Ina Janine Johnsen Tłumacz Marta Hopfer-Gilles Wydawnictwo szeroka LITERA EAN 9788380328778 ISBN 9788380328778 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 280 Rok wydania 2023 Oprawa Twarda