Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały tworzone w ich redakcyjnej kuchni i tam również zrobiono zdjęcia, ilustrując niejednokrotnie krok po kroku sposób przygotowania potraw.
Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej.
posiada 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To spore kompendium kulinarne wzbogacono także o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest genialną pomocą dla wszelkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań. W książce pokazano jeszcze główne składniki poszczególnych potraw, by podkreślić, jak znaczne znaczenie ma ich jakość.
Publikacja jest rewelacyjnym pomysłem na prezent na mnóstwo przeróżnych okazji.
„O kuchni włoskiej powstało już sporo książek i poradników, jednak teraz w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy interesującej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli świetnej jakości składnikach i ich pochodzeniu, a także kulinarnej ergonomiczności, a także o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych. Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka" to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najmocniej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, obecność przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku" i propozycja wina, które można podać do przygotowanych dań".
Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej
„Jedno jest pewne! Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie sporo wiedzy!"Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz
Tytuł Złota łyżka 1000 najkorzystniejszych przepisów kuchni włoskiej Autor Giovanni Ballarini Wydawnictwo Jedność EAN 9788381440707 ISBN 9788381440707 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 768 Format 19.5x26.5x5.2 cm Rok wydania 2019 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 2.245 kg