Oczyść swój organizm „na surowo" i dostarcz mu bomby witaminowej!
Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła też do Polski.
Nic dziwnego – każdy, kto zastosował „surową" dietę, poczuł się lekko, świeżo i witalnie. Ty jeszcze możesz osiągnąć taki stan dzięki książce Dieta Raw Food. Przepisy, które w niej odszukasz są:
prędkie – oparte na minimalistycznych,przystępnych składnikach,
zdrowe – dostarczają organizmowi bomby witaminowej, mineralnej i całej gamy antyoksydantów.
Oczyść swój organizm po ciężkim jesienno-zimowym menu!
W książce Dieta Raw Food znajdziesz:
· 20-dniowe witariańskie menu.
· 80 autorskich przepisów na „bezkompromisowe" śniadania, obiady, kolacje i desery.
· Kompleksowy plan oczyszczania organizmu.
· Wskazówki, jak przygotować do „ascetycznej" odnowy swoje ciało, spiżarnię i kuchnię.
· Proste techniki medytacji, ćwiczenia oddechowe, wspomagające oczyszczanie zabiegi olejowe oraz kąpiele.
Założenia Diety raw food powstały już w latach 30. XX w. W Stanach Zjednoczonych. Jednak prawdziwy „raw food’owy" boom przypadł na końcówkę XX w. Ludzie dostrzegli atuty prostego naturalnego jedzenia, które nie jest mrożone, ani też poddane procesowi obróbki termicznej powyżej 47 ° C. Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła ponadto do Polski. Mnóstwo osób, chcąc zastosować dietę raw food, sądzi,jest oparte ona wyłącznie na sałatkach i owocowo-warzywnych koktajlach. To dla nich przygotowaliśmy 80 przepisów na „bezkompromisowe" śniadania, obiady, kolacje, desery, a nawet pieczywo.
Nie jest to model długoterminowego odżywiania dla każdego,wyśmienity sposób na oczyszczenie organizmu ciepłą wiosną lub latem…
Karolina i Maciej Szaciłło
Karolina i Maciej Szaciłło - eksperci od zdrowego żywienia oraz organicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Maciej od lat gotuje w szanowanych programach telewizyjnych.
Autorzy modnych poradników dietetycznych, m.in. Jedzenie, które leczy, Jem (to co) kocham i chudnę, Zdrowa tarczyca (Wydawnictwo Zwierciadło).