Gotuj zdrowo i pysznie według zasad mikroodżywiania!
Mikroodżywianie to nauka wykazująca związki między stanem zdrowia człowieka a niedoborami komórkowymi wynikającymi z tego, jak się odżywiamy.
Co jeść, by dostarczać sobie wszystkich makro- i mikroelementów, witamin, minerałów, kwasów tłuszczowych?
Nie ma dnia, by Marta Mieloszyk-Pawelec, ekspertka mikroodżywiania, nie słyszała tego pytania w gabinecie. Odpowiada na nie wraz z dr Olgą Mizerą, dietetyczką.
Dwie specjalistki, a przy tym dziewczyny, które cieszą się życiem. I kochają jeść.
Z książki dowiesz się:
• jak wprowadzić w życie zasady mikroodżywiania,
• co to jest chronobiologia,
• gdzie szukać korzystnych kwasów tłuszczowych,
• co jest najkorzystniejszym źródłem błonnika,
• jakie produkty zawierają wysokiej jakości białko.
Czas, aby twój organizm zaczął działać w pełni swych możliwości!
Naucz się zestawiać posiłki i jeść produkty zawierające wszystkie komponenty odżywcze.
Pomogą ci w tym proste, sezonowe przepisy i jadłospisy na każdy dzień.
zobacz, jak zdrowe może być jedzenie. I jak pyszne może być to, co zdrowe.