Uwielbiam! Czasem mam ochotę na czystą kaszę jaglaną bez żadnych dodatków. Taka kasza ma magiczne działanie. Wzmacnia od środka. Przywraca do równowagi. Uspokaja żołądek. Pieści skórę. Kiedy wracam z dalekiej wyprawy przez skomplikowane zakątki świata, gdzie się zmęczyłam, głodowałam, a czasem byłam zmuszona jeść to, czego nie lubię i co mi nie służy, za każdym razem zaczynam od kaszy jaglanej.
Zdarza się,przez trzy dni jem tylko typowo kaszę jaglaną, bo mam na nią tak wielką ochotę. I naprawdę porcja zdrowej, najlepiej naturalnej kaszy jaglanej ugotowanej w małej ilości wody ze szczyptą soli (lub bez) fantastycznie czyści, naprawia, reguluje i przywraca wewnętrzną równowagę.
Beata Pawlikowska Od wydawcy: Pomaga w oczyszczaniu organizmu z toksyn, obniża poziom złego cholesterolu, podwyższa naturalną wytrzymałość, neutralizuje kwasy, czyści jelita, wzmacnia serce. Jest lekkostrawna i bezglutenowa.
A poza tym jest po prostu pyszna! "Przygotowałam nowe przepisy z kaszą jaglaną 0 energetyczne śniadania, smaczne sałatki, pożywne zupy, domowy chleb, słodkie desery, nietypowe pasty do kanapek, jaglane sosy, zdrowe ciastka i ciasta i oczywiście dania na lunch, obiad i kolację".
autorka Powyższy opis pochodzi od wydawcy.