Zeszyt ćwiczeń posiada zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń ergonomicznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu użycia mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny, a także drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki realizowania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych, a także deserów i napojów. Obejmuje na dodatek charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: zobacz, czy wiesz.
Zeszyt dedykowany jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz niewielkiej gastronomii, lecz może być stosowany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. Kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).
Autorzy: Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 10
Grupa towarowa: Książka