Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników.Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach - i to nie tylko przy flambirowaniu - iskra ciekawości i podziwu udziela się całej restauracji.
W tym momencie dużo par oczu śledzi poczynania kelnera. Elegancja i brawura obsługi stanowią sekret, dzięki któremu do restauracji tłumnie przybywają kolejni goście.Książka, poza tymprezentuje na czym polega obsługa z polotem, gromadzi informacje o:♦ krojeniu i filetowaniu,♦ flambirowaniu,♦ marynowaniu,♦ specjalnym nakrywaniu stołu,♦ podawaniu serów,♦ przygotowywaniu i podawaniu kawy.
Tytuł Obsługa kelnerska - klasa profesjonalna Autorzy Wilhelm Gutmayer, Hans Stickler, Heinz Lenger, Wa Wydawnictwo REA EAN 9788375445961 ISBN 9788375445961 Kategoria Literatura, Kulinaria ilość stron 248 Format 20,5x27 cm Rok wydania 2013 Oprawa broszurowa