Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia i absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu.
poprzez mnóstwo lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród istotnie życzliwych miejscowych.
Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliską sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu „Historii kuchennych".
Drugi tom powstał z podobnej zapotrzebowania, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalną miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew...
Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych albo smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka.
mnogość smaków, wiedzy, sporo ciepła i humoru...
To można znaleźć w drugiej części „Historii kuchennych".
br
Tytuł Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji. Czym chata bogata Autor Barbara Czaykowska-Kłoś Wydawnictwo Bernardinum EAN 9788381275057 ISBN 9788381275057 Kategoria Poradniki\Kuchnia ilość stron 272 Format 24x23x1.5 cm Rok wydania 2020 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 1.03 kg