Ta niezwykła książka z całą pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady.
Na przestrzeni wieków, w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej, ludzie nadawali niektórym produktom miano pokarmu bogów. Znalazły się tu m.in.: miód, trufle, grzyby halucynogenne i wino.
Wśród nich specjalne miejsce zajęła czekolada. Wielu ludzi na całym świecie nie wyobraża sobie życie bez tej aromatycznej brązowej substancji otrzymywanej z rośliny o nazwie kakaowiec właściwy.
Prezentowana książka mieści ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi, lody, drinki i przystawki a zatem wszelkie kulinarne wykorzystania czekolady. Dodatkowo czytelnik zdobędzie sporo atrakcyjnych informacji o czekoladzie i pozna jej egzotyczną historię od starożytnego Meksyku aż po czasy obecne.
Tytuł Złota księga czekolady Autorzy Carla Bardi, Claire Pietersen Wydawnictwo Olesiejuk Sp. Z o.o. EAN 9788376264677 ISBN 8376264677 Kategoria Literatura, Kulinaria Format 222x173x56 mm Rok wydania 2009