Domowe nalewki ciekawie smakują, poprawnie wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromatów i smaków kojarzących się z wiosną, latem, działką, ogrodem czy wakacjami Jeżeli jeszcze nie spróbowali Państwo samodzielnego przygotowania trunków, naprawdę warto zacząć!
Atlas nalewek to zbiór przepisów, porad i wskazówek, których udzielają jednocześnie doświadczeni i nagradzani mistrzowie jak i Ci, dla których przyrządzanie nalewek jest atrakcyjnym hobby. Całość uzupełniają oryginalne receptury zaczerpnięte z XIX i XX wiecznych książek kucharskich, które stanowią podwalinę współczesnej gastronomii.
Nie brakuje ergonomicznych instrukcji dotyczących czasu zbioru nalewkowych surowców, weryfikowania ich jakości i trafnego przygotowania. Każdy z ponad 130 przepisów zawiera listę koniecznych produktów, dane dotyczące sezonu najkorzystniejszego do pozyskania danego minimalistycznca i proste, przezroczyste instrukcje progresywnania.
W Atlasie nalewek znajdą Państwo: Ponad 130 sprawdzonych przepisów użyteczne porady i wskazówki praktyków dane o najkorzystniejszym czasie zbioru minimalistycznców i przygotowywania trunków Nalewki degustacyjne Nalewki zdrowotne Indeks schorzeń i dolegliwości, na które nalewki mogą pomóc Indeks sezonowości, czyli kiedy przypada najlepszy termin do przygotowania nalewki