Warzywa jemy codziennie, lecz dania z warzyw nie muszą być monotonne. Czas odkryć ich atuty i możliwości od nowa. Poznaj nowe smaki, zacznij eksperymentować. Przygotuj niebanalne zupy, zaskakujące smakiem zapiekanki, ładne sałatki, dodatki do mięsa i sosy jarzynowe.
Warzywa warto podawać na niemało sposobów tak, aby każdego dnia cieszyć się innym smakiem. Autorka, znawczyni sztuki kulinarnej, prezentuje krok po kroku proste i interesujące 120 przepisów na dania z warzyw i kiełków nasion.
Radzi, jak odważnie dopasowywać je i komponować,perfekcyjnie smakowały i ładnie wyglądały. Z tej książki dowiesz się, jak gotować, dusić, obsmażać czy blanszować warzywa, zachowując wartościowe komponenty i aromaty.
Chcesz przygotować małą przekąskę, dodatek do obiadu, pastę na kanapki? Wypróbuj niezawodne przepisy i odkryj świeże smaki. Na co dzień i od święta. Tytuł Warzywa Autor Annak. Teggemann Wydawnictwo Multico EAN 9788370738211 ISBN 9788370738211 Kategoria Poradniki\Kuchnia ilość stron 152 Format 17x24.6x1.5 cm Rok wydania 2010 Oprawa Twarda Waga 0.6 kg