Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różnorodne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i szykowne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także karmazyn, flądra, dorsz i inne lubiane ryby słodkowodne, a także morskie umiejętnie przyrządzone skuszą każdego miłośnika korzystnego jedzenia.
Mistrzowie kuchni zdradzają tajniki swojej sztuki w sposób prosty, a zarazem szczegółowy, krok po kroku. Z tej książki dowiesz się, jak filetować ryby, jak je przyrządzać na zróżnicowane sposoby, jak unikać błędów.
Poznasz przepisy na 80 potraw z ryb, krabów i małży. Zobacz jak przyrządzić znakomitego karpia w galarecie, nieszablonowy suflet z sandacza, zaskakujące smakiem ragout z karasia czy wytworny tatar z łososia.
lubisz dania rybne$410 Chcesz poznać świeże smaki$411 Wypróbuj konwencjonalne i nowoczesne przepisy kulinarne na potrawy z ryb. Na co dzień i od święta. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.