Pomysłów na smaczne, zdrowe, atrakcyjne i odżywcze dania wegetariańskie jest całe mnóstwo. Kuchnia ta daje sporo możliwości. Starczy poszukać swego smaku… Na śniadanie spróbuj wytrawnych placków z płatków owsianych albo tofucznicy z jarmużem. Przetestuj pastę słonecznikową lub grzanki z guacamole i jajkiem sadzonym. Oceń owocowy smoothie bowl, a także pudding ryżowy z mango. Popołudniowy głód zaspokój kremem z grillowanej cukinii i pieczarek z dodatkiem komosy ryżowej albo zupą z ciecierzycy na mleku kokosowym. Oczaruj dorszem duszonym w porach z kaszą bulgur lub gulaszem warzywnym, a także pulpetami z kaszy jaglanej i tofu. Poczęstuj gości wegetariańskimi gołąbkami, kopytkami z sosem grzybowym. Kolacją zaskocz wszelkich. Wybierz to, co uwielbiasz najmocniej – „paprykarz" z kaszy jaglanej i marchewki, pizzę z patelni, kalmary w tempurze lub tatar z suszonych pomidorów, orkiszową tartę ze szpinakiem i fetą albo frittatę z ziemniakami i barwnymi warzywami. W książce zamieszczonych zostało aż 30 przepisów. Z pewnością uda Ci się znaleźć w niej coś pysznego dla siebie. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.