Wydanie II powiększone o rozdziały poświęcone diecie wege w ciąży! Nie masz czasu na gotowanie? Tylko 15 minut dzieli cię od zdrowego posiłku. Daj się przekonać. Do tych przepisów nie Ci potrzeba używać rzadkich, trudno przystępnych elementów ani skomplikowanego sprzętu.
Tylko warzywa, owoce, kasza, ryż, trochę przypraw, zdrowy olej, do tego blender — i jesteś najedzony! Wege w kwadrans to książka dla każdego, komu wydaje się, iż kuchnia wegetariańska i wegańska jest trudna, skomplikowana i czasochłonna.
To również książka dla wszelkich, którzy chcieliby gotować roślinnie, a nie wiedzą, od czego zacząć. Wege w kwadrans to aż 125 zdrowych przepisów, które można wykonać w 15 minut albo maksymalnie w pół godziny, gdy wliczyć w to czas gotowania ryżu, kaszy czy soczewicy.
Napisałam od serca, ugotowałam z pasją. Mam nadzieję, że każdego dnia odszukasz kwadrans na zdrowe gotowanie. Katarzyna Gubała Jedzenie wegańskie ma milion możliwości – i każda z nich jest pyszna! Włączam do mojej kuchni rewelacyjny przepis na smalec z fasoli i śliwek, który znalazłam w tej książce.
I lecę piec brownie z czarnej fasoli i batatów. Smacznego! Beata Pawlikowska, podróżniczka, autorka książek Uwielbiam zdrowe i smaczne, kilkuskładnikowe posiłki, które przygotowuje się szybko i łatwo. Z książką mojej roślinnej mistrzyni – Kasi Gubały – można się tego nauczyć łatwo!
Dlatego polecam tę książkę z całego serca! Alicja Janosz, piosenkarka, zwyciężczyni 1. Edycji programu „Idol" Książka Wege w kwadrans to nadzwyczajne zestawienie przepisów na podstawowe, najprostsze, prędkie, zdrowe i oczywiście smaczne dania, które wykona nawet największy antytalent kulinarny.
Przepisy uczą fantazji w kuchni i doboru takich elementów i przypraw, jakie akurat mamy pod ręką i na które mamy ochotę. Takiej książki brakowało i dzięki Kasi już jest. Polecam! Hanna Stolińska-Fedorowicz, dietetyk kliniczny O autorze Katarzyna Gubała - propagatorka zdrowego żywienia, autorka książek, m.in.
Warzywa górą! Od korzeni po liście. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, aby dania wegańskie gościły w polskich domach i restauracjach. Koordynatorka ogólnopolskiej kampanii Fundacji Viva!
„Zostań wege na 30 dni". Prowadzi markę VEGLAB szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege, doradza szefom kuchni, jak układać roślinne menu. Jest autoryzowanym audytorem marki V-label — szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali.
Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. Na Thermomix. Wieloletnia redaktor naczelna magazynu Slowly Veggie z wegetariańską i wegańską kuchnią, a także Wege przewodnika. Aktualnie redaktor naczelna magazynu Ekostyle.
Gotuje równocześnie w domu, jak i w trakcie kulinarnych warsztatów. Zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Bomba pozytywnej energii. Prowadzi blog www.katarzynagubala.pl. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.