Ta oryginalna kawa jest wyjątkowo aromatyczna i słodka. Zapachem przypomina rabarbar, jagody i słodką wanilię. Jest szczególnie szanowana wśród afrykańskich sympatyków kawy i wszelkich tych, którzy preferują kawę najwyższej jakości.Anasora – zakład przetwórstwa kawy należący do Israela Degfi – zlokalizowany jest w wyżynnym regionie Etiopii, zwanym Guji. Leżąca nad rzeką Tur przetwórnia produkuje kawę najwyższej jakości, która jest pozyskiwana z około 1000 niewielkich gospodarstw rolnych prowadzonych poprzez rolników z grupy etnicznej Oroma. Sektor kawowy w Etiopii korzystnie zna Israela Defgę – jest on wielce ceniony za opiekę i wsparcie, jakie zapewnia lokalnym producentom kawy, którzy produkują jedną z najsmaczniejszych kaw na świecie.Ze względu na nieszablonową jakość i smak, kawa ta uznawana jest za kawę speciality. W rankingu SCA zdobyła 88 na 100 punktów.KRAJ: EtiopiaREGION: GujiFARMA: Anasora by Israel DegfaWYSOKOŚĆ: 1600-1800 mODMIANA: HeirloomOBRÓBKA: NaturalPALENIE: przeciętnePALETA SMAKÓW: rabarbar, jagoda, wanilia