Odkryj aromat piernikowych ciasteczek i czarnej herbaty. W smaku wyczuwalna jest słodycz miodu, które pozostawiają delikatny, łagodny i słodki posmak na podniebieniu.W egzotycznej Papui Nowej Gwinei plantacja kawy Sigri położona jest we wyśmienitej dolinie Vahgi. W ciągu zaledwie kilku lat uprawiana tu kawa zdobyła uznanie wśród koneserów kawy na całym świecie ze względu na jej nieszablonowy smak i wielką pieczołowitość przy kontroli jej jakości. Owoce kawowca zbierane są tutaj wyłącznie ręcznie i dopiero wtedy, gdy osiągną całkowitą dojrzałość, dzięki temu kawa osiąga znakomitą równowagę słodyczy i kwasowości. Następnie ziarna są poddawane obróbce na mokro, naturalnie suszone na słońcu i dokładnie sortowane. Plantacja jest nieszablonowa ze względu na szczególnie potężnie bronioną różnorodność biologiczną. Rozmaite gatunki drzew dostarczają cienia i nie tylko bronią kawowce i glebę (co wpływa także na dojrzewanie jagód kawowca), ale także zapewniają schronienie 90 najistotniej egzotycznym gatunkom ptaków. Uprawiana w tak cudownym miejscu kawa musi smakować magicznie.Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta uznawana jest za kawę speciality. W rankingu SCA zdobyła 84 na 100 punktów.KRAJ: Papua Nowa GwineaREGION: Wahgi valleyFARMA: Sigri EstateWYSOKOŚĆ: 1600 m ODMIANA: CaturraOBRÓBKA: WashedPALENIE: średniePALETA SMAKÓW: piernik, czarna herbata, miód