Makaron zong z maki ararutowej to artykuł w pełni naturalny, stanowi cenne źródło łatwo przyswajalnych węglowodanów. Makaron z 100% naturalnej mąki z manioku, bez glutenu, wolny od cholesterolu i tłuszczu.
Makaron z manioku wyprodukowany jest z mąki maniokowej. Nieraz smażony bezpośrednio w suchym stanie na głębokim tłuszczu widocznie powiększa swoją objętość, stając się lekkim i kruchym. Użytkowany jest jako dodatek do zup, mięsa, a także wszelakich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym.
Sposób przygotowania: makaron włożyć do gorącej wody (temperatura 50-60 poziomów) na 10-15 minut do zmiękczenia. Potem docedzić i pozostawić do całkowitego ocieknięcia wody. Makaeon smażyć z mięsem, warzywami lub dodac do zupy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.