To brytyjski zwrot w stronę amerykańskiego faworyta! Ten kultowy smak lodów pochodzi wprawdzie z USA, lecz mistrzowie z Whittard of Chelsea uważają, iż ich gorąca czekolada "Cookies & Cream" stanie się kolejną najlepszą rzeczą w kuchniach na całym świecie.
Czarna kakaowa baza (kojarząca się z "Oreos") została połączona z przepysznie słodkimi smakami ciasteczek i gładziutkiej śmietanki, żeby stworzyć przepis, który będzie rywalizował z innymi. By uzyskać maksymalną gładkość, zalecamy mieszanie go z gorącym mlekiem (lub preferowaną alternatywą mleka), a nie z wodą.
Rozkoszuj się nim na gorąco, podawaj jako lodowaty koktajl mleczny lub używaj do wypieków. Marka Whittard of Chelsea została założona poprzez Waltera Whittarda, który otworzył herbaciarnię w Londynie w 1886 roku.
obecnie ta sieć sprzedaży detalicznej herbaty i produktów pochodnych ma ponad pięćdziesiąt sklepów w całej szerokiej Brytanii. Liczba porcji (stosując 3 czubate łyżeczki/20 g na kubek do gorącej czekolady albo 2 łyżki stołowe/28 g na kubek do pysznego koktajlu mlecznego): 350 g = 17 kubków gorącej czekolady/12 koktajli mlecznychSkładniki: cukier, kakao (19%), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (19%), dekstroza, aromaty, sól.
Zawartość suchej masy kakaowej: minimum 38%.adekwatny dla wegetarian i wegan.Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.