Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być zrównoważona. Starczy, że odkryjesz dostatek darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o obfitość naszego jadłospisu. Starczy tylko wyczuć rytm sezonowości.
Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.
W książce wynajdziesz informacje o:
– korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
A ponadto przepisy na unikatowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Tytuł Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku wyd. 2022 Autor Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska,Ewa Sypnik-Pogorzelska Wydawnictwo Wydawnictwo RM EAN 9788381511636 ISBN 9788381511636 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie liczba stron 248 Rok wydania 2022 Oprawa Miękka Wydanie 2