Jak z łatwością i tanio zbudować domowy minibrowar.
Miłośnicy piwa potrafią docenić specyficzny smak napoju pochodzącego z drobnych, rzemieślniczych warzelni. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo przewyższające jakością to, które jest wytworzone w wielkich, przemysłowych browarach. W poradniku wyszukasz wszystkie informacje niezbędne do tego, żeby rozpocząć przygodę z samodzielnym warzeniem piwa – od charakterystyki zróżnicowanych gatunków słodu, chmielu i drożdży po instrukcje budowy prostych maszyn potrzebnych do wyrobu tego alkoholu. Zapoznasz się także z poszczególnymi etapami powstawania piwa, m.in. Ze śrutowaniem, zacieraniem, przefiltrowaniem, gotowaniem, klarowaniem i chłodzeniem brzeczki oraz z fermentacją.
Jeśli masz więc ochotę na własną wersję monachijskiego jasnego, austriackiego marcowego lub czeskiego pilznera, otwórz tę książkę i do dzieła!