oporność organizmu zależy od wielu czynników, a nasze ciało jest wyekwipowane w liczne mechanizmy broniące nas przed bakteriami i wirusami. Jednak zdarza się, iż nie pracują one właściwie, jeśli nie potrafimy o siebie zadbać. By nie dopuścić do osłabienia niepodatności, można pomiędzy innymi stosować właściwą dietę. Nie starczy jednak okazjonalnie zjeść kilka zdrowych produktów. Na oporność trzeba zapracować krok po kroku, pamiętając o podstawowych zasadach, takich jak odpowiednia liczba makroskładników, witamin i dbałość o kondycję bakterii jelitowych.
Z tej książki dowiesz się:
• jak produkować zdrowie i wytrzymałość poprzez cały rok,
• jakie produkty jadać,zapobiegać spadkom wytrzymałości,
• jak komponować posiłki w sezonie rozszerzonej zachorowalności,
• co jeść i jak wspierać swój organizm, gdy mimo wszystko dopadnie cię choroba.
W poradniku zawarto przepisy na odżywcze dania dostarczające ważnych komponentów i wspierające naszą naturalną oporność.
AGATA LEWANDOWSKA - dietetyczka z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW, a także podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o żywieniu, pomiędzy innymi Dieta antyrakowa, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy, Schudnij bez diety, Przepisy na młodość, Niski indeks glikemiczny, Dieta zdrowych jelit. Prowadzi stronę internetową i blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Tytuł Dieta wzmacniająca odporność wyd. 2022 Autor Agata Lewandowska Wydawnictwo Wydawnictwo RM EAN 9788381515979 ISBN 9788381515979 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie liczba stron 192 Rok wydania 2022 Oprawa Miękka Wydanie 2