Otwórz się na zasobność Natury i ciesz zmysłową kuchnią roślinną. Pragniesz prawidłowego i wartościowego jedzenia? lubisz spędzać czas na posiłkach z ukochanymi ludźmi, celebrując bliskość? Ważne jest dla ciebie życie w zgodzie z naturą? Jesteś w prawidłowym miejscu, zapraszamy do stołu.
Roślinna kuchnia może być pełna smaku, uwodzicielska i rozgrzewająca serce. Spróbuj! Dieta roślinna jest przychylna planecie, gdyż w mniejszym stopniu niż ta klasyczna wyczerpuje zasoby naturalne i niszczy środowisko.
A przy tym jest bardzo wartościowa. Warzywa, owoce, rośliny strączkowe, pełnoziarniste kasze, orzechy oraz pestki to idealny pokarm i źródło cennych dla naszego organizmu witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.
Nie wspominając już o źródle rozkosznych doznań kulinarnych. Ida Kulawik, autorka bloga Veganbanda i Katarzyna Czarnecka proponują 100 smakowitych, cieszących oczy, język i duszę przepisów na wszystkie pory roku, a Katarzyna Cichoń z pasją je fotografuje.
Od pożywnych śniadań poprzez aromatyczne, zawiesiste zupy aż po wyrafinowane desery z czekoladą i owocami – każdego dnia ty i twoi bliscy możecie zasmakować czegoś niezwykłego. Jak powiadają Autorki we wstępie: „Eksperymentujmy, bawmy się gotowaniem i jedzeniem, przełamujmy swoje przyzwyczajenia i próbujmy nowych komponentów!
I — co najważniejsze, dajmy szansę roślinom — pokarmom miłości.” Największym wrogiem przyjemności są rutyna i monotonia. Z tą książką już nigdy ci one nie grożą! Tytuł Roślinna kuchnia miłości. Gotuj, jedz, kochaj Autor Ida Kulawik,Katarzyna Cichoń,Katarzyna Czarnecka Wydawnictwo Słowne (dawniej Burda Książki) EAN 9788380539839 ISBN 9788380539839 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 304 Format 20.4x26x4 cm Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.4 kg