Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni – brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny – brzmi wyjątkowo… swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o unikatowym bogactwie dobroczynnych komponentów odżywczych.
mało kto wie, iż jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą konkurować z zagranicznymi superfoods.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne elementy, korzystając zdostępnych, sezonowych, krajowych produktów, w tym warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods i ich prozdrowotne składniki. Zdobędziesz wiedzę, w jakich stanach i chorobach pomagają.
Ciesz się bogactwem superfoods poprzez cztery pory roku!
Tytuł Polskie superfoods Autor Agata Lewandowska Wydawnictwo Wydawnictwo RM EAN 9788381512039 ISBN 9788381512039 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 224 Rok wydania 2021 Oprawa Miękka Wydanie 1