Jedz. Zdrowo i smacznie. Rośliny typowo. Jeśli leży Ci na sercu ekologia, chciałabyś jeść zdrowiej, lecz czasem nie potrafisz sobie odmówić soczystego burgera – flexitarianizm to wyśmienite rozwiązanie dla Ciebie!
Według specjalistów to jedna z trzech najzdrowszych diet na świecie. Michael Pollan to człowiek, który jednym zdaniem zmienił nawyki żywieniowe Amerykanów. Popularne „Jedz, nie za dużo, przede wszystkim rośliny” stało się inspiracją dla wielu osób.
Jego rodzina – siostry i mama, wegetarianki, a także mięsolubne – jak nikt inny rozumie przeróżne zapotrzebowania domowników i podpowiada jak można je pogodzić. Ich dania są proste, zdrowe i do tego tak smaczne,choćby mięsożercę uda się przekonać do zajadania zieleniny.
wyszukasz tu przepisy, które mogą być dobrane do prawie wszelkich potrzeb żywieniowych: wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe i bez nabiału. A najlepsze jest to,mnóstwo z tych dań można przygotować w 35 minut lub krócej!
„Rodzina Pollan ma doskonały pomysł na jedzenie roślin: stawia je w absolutnym centrum uwagi i czyni fundamentem każdego posiłku. Cavatappi z brokułami lub chrupiące naleśniki kimchi to potrawy, które powodują, że chcę biec do kuchni, aby zacząć gotować`.” YOTAM OTTOLENGHI Tytuł Rośliny w głównej mierze.
101 najlepszych przepisów flexitariańskich Autor Tracy Pollan Tłumacz Dorota Gruszka Wydawnictwo Znak EAN 9788324060191 ISBN 9788324060191 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 288 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1