Garnki żeliwne marki Staub znamionuje najwyższa jakość, perfekcyjne wykonanie, a także niesamowita solidność. Wielowarstwowa emalia powoduje, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,na dodatek bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast we wnętrzu ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki zostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki nadzwyczajnie pasują do wszelkich rodzajów kuchenek (w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich dodatkowo zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 poziomów.
Opis produktu:
Kilka ergonomicznych porad przy używaniu naczyń żeliwnych: