Opis artykułu:
Przeznaczenie:
Naczynia żeliwne Chasseur są tworzone we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w zróżnicowanych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest unikatowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się idealnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać idealną pieczeń.
Naczynia żeliwne są nadzwyczajne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki tworzony ze stali rdzoodpornej jest niepodatny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty producenta Invicta producenta marki Chasseur stworzone z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, niepodatna na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu oraz sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo nietrudne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten idealnie pasuje do piekarnika. Wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
"""