Garnki żeliwne producenta Staub charakteryzuje najwyższa jakość, wspaniałe wykonanie, a także niesamowita wytrzymałość. Wielowarstwowa emalia sprawia, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko nad wyraz gładka,również bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch wariantów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki pozostały specjalnie zaprojektowane aby poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki wyśmienicie pasują do wszelkich typów kuchenek ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich ponadto zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis artykułu:
Kilka użytecznych porad przy użytkowaniu naczyń żeliwnych: