Garnki żeliwne producenta Staub charakteryzuje najwyższa jakość, wyśmienite wykonanie oraz niesamowita odporność. Wielowarstwowa emalia sprawia, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,na dodatek bardziej odporna na zarysowania. W garnkach Staub wykorzystano dwóch wariantów emalii: na zewnątrz lśniącej, natomiast we wnętrzu ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy pozostały specjalnie zaprojektowane aby poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki rewelacyjnie pasują do wszelkich wariantów kuchenek ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich także zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis towaru:
Kilka praktycznych porad przy wykorzystywaniu naczyń żeliwnych: