Wielofunkcyjny kociołek tworzony z odlewu żeliwa. Materiał garnka kempingowego gwarantuje długookresowe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu. Garnek doskonały do potraw jednogarnkowych, do stosowania przez cały rok nie tylko w plenerzerównież w kuchni na kuchenkach i piekarniku. Kociołek żeliwny składający się z: Pokrywy grillowej (pełni funkcję patelni) Garnka Podstawy z nóżkami (pasuje pod garnek lub pokrywkę) Garnek, pokrywka - patelnia z funkcją grilla można zastosować: jako kociołek do postawienia do ognia, jako grill do postawienia na żar na podstawie, jako grill do postawienia na stojaku do ognia, jako samodzielny garnek do użytku na płytach kuchennych (gaz, INDUKCJA, halogenowa, elektryczna i inne), jako patelnia grillowa do użytkowania na płytach kuchennych, jako samodzielny garnek do wykorzystania w piekarniku, jako patelnia grillowa do wykorzystywania w piekarniku, cechy: Postęp staje się tradycją - żeliwo, niezwykle długo utrzymuje ciepło, Kociołek z żeliwa jest wyjątkowo wytrzymały i długowieczny, Żeliwo gwarantuje długotrwałe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu, Można stosować w piekarniku, na kuchenkach i na ognisku, W pakiecie pokrywka z funkcją patelni grillowej, podstawa z dokręcanymi nóżkami, żeliwny kociołek, łatwy w utrzymaniu w czystości. Wymiary: Wysokość 34 cm Wysokość nóżek 15 cm Średnica kociołka 23 cm Średnica otworu kociołka/patelni grillowej 28 cm Waga 12,70 kg pojemność: 8l Przed pierwszym wykorzystaniem natłuścić. Aby uniknąć rdzewienia należy pousuwać wszystkie opakowania i etykiety. Umyć garnek w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń, a następnie spłukać i dokładnie wysuszyć. Lubiane potrawy, które przyrządza się w kociołku to bogracz, czyli zupa gulaszowa albo pieczonki - prażonki. Także warto spróbować żeberka w kapuście, golonkę w piwie albo leczo albo gulasz grzybowy.