Forma do pieczenia 8 bułek to gwarancja, iż wszystkie bułki będą miały tę samą wielkość i zgrabny zarys. Z nią przygotujesz nadzwyczajne domowe grahamki czy kajzerki. Perforacja zapewnia słuszną cyrkulację powietrza i temperaturę pieczenia.
Bułki będą wyjątkowo chrupiące i wypieczone. Dwa komfortowe uchwyty upraszczają wyjmowanie foremki z zawartością z pieca. Zapewnisz więc sobie pełne bezpieczeństwo. Silikon, z którego powstała forma zapobiega przywieraniu wypieków..
Jest również trwały i oporny na wysokie temperatury czy uszkodzenia. Specyfikacja: - można używać w piekarniku- można myć w zmywarce- nadaje się do zamrażarki- forma silikonowa w odcieniu szarym- usztywnione uchwyty- dno perforowane- wykończenie wewnętrzne: lśnienie- wykończenie zewnętrzne: mat- zakres temperatur wykorzystywania: od -40 st.
do + 230 st.- wymiary wewnętrzne pojedynczego wgłębienia na bułkę: 9,5 x 6,3 x 2,2 cm - rozmiary formy: 34 x 24 cm parametry form silikonowych: 1. Formy silikonowe są uniwersalne, perfekcyjnie nadają się do niskich jak i wysokich temperatur.
Standardowo formy wytrzymują temperaturę od -40oC do +230 st.C. - Temperatura górna wynosi choćby do 230 st. C. Nie ma znaczenia, czy będziemy piec w piecyku elektrycznym z termoobiegiem albo bez, czy w gazowym, choć warto pamiętać, by nie stawiać form tuż nad palącym się płomieniem.
- W formach można przyrządzać także dania wymagające chłodzenia, a choćby mrożenia. Niskie czy wysokie temperatury nie powodują odkształcania się form, ani ich roztapiania. 2. Formy silikonowe są niepodatne na tzw.
szok cieplny. Wytrzymują gwałtowne zmiany temperatur i tak po wyjęciu z zamrażalnika można włożyć formę od razu do piekarnika. 3. Można ich używać do piekarników, zamrażarek, lodówek, kuchni mikrofalowych jak jeszcze myć w zmywarkach.
4. Dzięki rozciągliwości, formy zajmują niewiele miejsca przy przechowywaniu, co równa się z oszczędnością miejsca w Twojej kuchni. 5. Silikon nad wyraz szybko stygnie, dzięki czemu już po upływie 2 min od wyjęcia z gorącego urządzenia, można bezpiecznie dotykać formę.
6. Ich zaletą jest także oszczędność energii. Silikon prawidłowo przewodzi ciepło, co sprawia, że czas pieczenia w tych formach jest krótszy aniżeli w innych o 10-20%. 7. Potrawy nie przywierają, a co najważniejsze form silikonowych (oprócz pierwszego razu po zakupie) nie trzeba ich natłuszczać przed pieczeniem, co czyni Twoją kuchnię zdrowszą.
Wyjęcie produktów z formy nie sprawi kłopotów, ciasta lub potrawy nie marnotrawiąc kształtu przy wyjmowaniu. 8. Formy prosto umyć pod bieżącą wodą albo w zmywarce. Nie trzeba ich szorować, wystarczy przetrzeć miękkim zmywakiem.
Silikon szybko schnie.