Forma do pieczenia 3 bagietek produkowana jest z trwałego i opornego silikonu. Zapobiega on przywieraniu i przyklejaniu się ciasta, więc prosto wyjmiesz wypieki z formy. Forma pozwala przygotować trzy idealnie równe bagietki.
Podasz do śniadaniowych kanapek lub do sałaty świetne podłużne bułki we francuskim stylu. Perforacja zagwarantuje słuszną cyrkulację powietrza i temperaturę. Dlatego bułki będą wyjątkowo chrupiące i wypieczone.
Uchwyty foremki wygodne wyjmowanie jej z piekarnika. Specyfikacja: - można używać w piekarniku- można myć w zmywarce- pasuje do zamrażarki- dno perforowane- wykończenie wewnętrzne: blask- wykończenie zewnętrzne: mat- zakres temperatur użytkowania: od -40 st.
do + 230 st. - usztywnione uchwyty do przenoszenia- wymiary formy: 34 x 24 cm - rozmiary wewnętrzne pojedynczego wgłębienia na bagietkę: 28 x 6 x 2,2 cm atrybuty form silikonowych: 1. Formy silikonowe są uniwersalne, znakomicie nadają się do niskich jak i wysokich temperatur.
Standardowo formy wytrzymują temperaturę od -40oC do +230 st.C. - Temperatura górna wynosi choćby do 230 st.C. Nieistotne, czy będziemy piec w piecyku elektrycznym z termoobiegiem albo bez, czy w gazowym, choć warto pamiętać, by nie stawiać form tuż nad palącym się płomieniem.
- W formach można przyrządzać także dania wymagające chłodzenia, a choćby mrożenia. Niskie czy wysokie temperatury nie wywołują odkształcania się form, ani ich roztapiania. 2. Formy silikonowe są oporne na tzw.
szok termiczny. Wytrzymują gwałtowne zmiany temperatur i tak po wyjęciu z zamrażalnika można włożyć formę od razu do piekarnika. 3. Można ich używać do piekarników, zamrażarek, lodówek, kuchenek mikrofalowych jak ponadto myć w zmywarkach.
4. Dzięki rozciągliwości, formy zajmują niewiele miejsca przy przechowywaniu, co równa się z oszczędnością miejsca w Twojej kuchni. 5. Silikon niezwykle szybko stygnie, dzięki czemu już po upływie 2 min od wyjęcia z gorącego urządzenia, można bezpiecznie dotykać formę.
6. Ich zaletą jest też oszczędność energii. Silikon poprawnie przewodzi ciepło, co sprawia, że czas pieczenia w tych formach jest krótszy aniżeli w innych o 10-20%. 7. Potrawy nie przywierają, a co najważniejsze form silikonowych (oprócz pierwszego razu po zakupie) nie trzeba ich natłuszczać przed pieczeniem, co czyni Twoją kuchnię zdrowszą.
Wyjęcie produktów z formy nie sprawi kłopotów, ciasta lub potrawy nie trwoniąc kształtu przy wyjmowaniu. 8. Formy prosto umyć pod bieżącą wodą lub w zmywarce. Nie trzeba ich szorować, wystarczy przetrzeć miękkim zmywakiem.
Silikon prędko schnie.